Asociația “Moldova Apă-Canal”
Dezvoltarea capacităților - calea spre durabilitatea operațiunilor de AAC în Moldova
13.08.2021
1578 Accesări

 

În timpul perioadei sale de implementare, proiectul GIZ „Modernizarea Serviciilor Publice Locale” a sprijinit operatorii de alimentare cu apă și de canalizare (AAC) pentru a spori performanța acestora și pentru a-i ajuta să atingă un nivel sigur de durabilitate a operațiunilor sale.  În multe cazuri, aceste măsuri de dezvoltare a capacităților s-au implementat împreună cu proiecte de investiții în infrastructură și cu achiziții de echipamente.

La începutul proiectului MSPL au fost identificate o serie de lacune și puncte slabe ale operatorilor AAC. Aceste neajunsuri rețineau dezvoltarea întreprinderilor și făceau aproape imposibilă durabilitatea serviciilor. Cele mai grave probleme cu care se confruntau companiile la acel moment erau lipsa tarifelor, nu se făceau analize diagnostice și planificări de afaceri, nu existau reglementări scrise și fișele posturilor, nu se practica nici o evaluare a personalului, și nu se utilizau indicatori de performanță etc.

Prezentul document conține o descriere foarte scurtă a Produselor de Cunoștință elaborate, precum și produsele în sine, care constau din ghiduri, tabele, scheme, șabloane și modele de documente.  Sperăm că fiecare companie din sectorul apei din Moldova să poată beneficia de aceste materiale și că acestea vor contribui la durabilitatea serviciilor AAC din această țară.

 

Mai jos veți găsi aceste informații detaliate și șabloane, care se refera la:

 

Copyright © 2024 Toate Drepturile Rezervate.