vezi mai mult

Webinar 20 mai 2020 CORONAVIRUS ȘI SECTORUL DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI DE CANALIZARE
25.05.2020   118 Accesări   
 
 
Prima pagină   »  PRESA   »  Noutăţi » A fost lansat un portal online de accesare a fondurilor europene (IPN)
14
08.2016
A fost lansat un portal online de accesare a fondurilor europene (IPN)
   
798 Accesări  

Centrul de Drept şi Iniţiative Democratice (CDID) anunţă lansarea primului portal online de accesare a fondurilor europene disponibile pentru localităţile din Republica Moldova şi România, transmite IPN.

Prin intermediul platformei de accesare a fondurilor transfrontaliere europene -  www.accesfonduri.eu - autorităţile publice din Republica Moldova pot solicita online un parteneriat sau înfrăţire cu o autoritate publică din spaţiul european. Aceeaşi opţiune este disponibilă şi pentru autorităţile publice locale europene, care pot solicita un parteneriat cu primăriile din Moldova.

În cadrul platformei sunt prezentate toate informaţiile necesare despre fondurile europene disponibile autorităţilor publice locale din Republica Moldova. Ţinând cont de faptul că aceste finanţări au caracter transfrontalier, fondurile disponibile prin cadrul acestor programe operaţionale pot fi accesate doar prin intermediul unor proiecte comune, fiind nevoie de un parteneriat sau înfrăţire cu autorităţile publice centrale, regionale sau locale din UE. Solicitantul poate alege judeţul sau raionul dorit pentru asociere, înfrăţire şi completează un formular în acest scop.